Атаката на Иран срещу Израел миналия уикенд и финансирането на въоръжени групировки

...
Атаката на Иран срещу Израел миналия уикенд и финансирането на въоръжени групировки
Коментари Харесай

Йелън: САЩ със санкции ще осуетят злонамерената дейност на Иран

Атаката на Иран против Израел предишния уикенд и финансирането на въоръжени групировки в Газа , Ливан, Йемен и Ирак заплашват стабилността в Близкия изток и могат да причинят стопански последствия, предупреди във вторник министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, представена от " Ройтерс ". 

Йелън осъди  и неговите поддръжници , като сподели, че Министерството на финансите ще употребява пълномощията си за наказания и ще работи със съдружниците, с цел да " продължи да прекъсва злонамерената и дестабилизираща активност на иранския режим ".

Министърът на финансите направи мненията си по време на пресконференция на срещите на Международния валутен фонд и Световната банка тази седмица, които събират висши финансови чиновници във Вашингтон от цялостен ​​свят.

Съединените щати употребяват финансови наказания, с цел да изолират Иран и да нарушат способността му да финансира прокси групи и да поддържа войната на Русия в Украйна, сподели Министерството на финансите.

Министерството на финансите е съставило лист от повече от 500 физически и юридически лица, свързани с финансирането на тероризъм от иранския режим и неговите подставените лица, заяви Йелън.

Санкциите обгръщат и програмите на Иран за безпилотни самолети и ракети, както и неговото финансиране на палестинската въоръжена формация " Хамас " , хусите в Йемен, Хизбула в Ливан и иракските милиционерски групи, сподели тя.

" От офанзивата този уикенд до офанзивите на хусите в Червено море, дейностите на Иран заплашват стабилността на района и могат да причинят стопански последствия ", сподели Йелън, без да дава детайлности.
 Съединени американски щати желаят да санкционират Иран, само че не могат да спрат кранчето на петрола му
Съединени американски щати желаят да санкционират Иран, само че не могат да спрат кранчето на петрола му

Малко евентуално е офанзивата на Техеран против Израел да провокира трагични санкционни дейности върху иранския експорт на нефт от страна на Съединени американски щати

Йелън призова за незабавни дейности за преустановяване на палестинските премеждия в Газа, отбелязвайки, че цялото население на Газа от над 2 милиона души е изправено пред остра продоволствена неустановеност и че по-голямата част от популацията е разселено.

" Задължение на всички нас тук на тези срещи е да създадем всичко по силите си, с цел да сложим завършек на това страдалчество ", сподели тя.

Йелън означи, че Вашингтон също употребява наказания , с цел да се насочи към екстремисткото насилие на , като в същото време работи за обезпечаване на функционираща банкова система там и поддържа стратегиите на МВФ в Йордания и Египет.

Вашингтон също продължава да употребява стопански принадлежности за, само че тя подчерта, че глобите не би трябвало да попречват животоспасяващата помощ.
 Израел нападна Иран не с ракети, а с дипломация
Израел нападна Иран не с ракети, а с дипломация

Тел Авив зове страните за наказания против Техеран
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР